Ik ben klinisch en theoretisch psycholoog (België: VVKP, BFP – visum 347562; NIP) en gedragstherapeut (VGCt). Als freelancer geef ik opleidingen, workshops, lezingen, (leer)therapie en supervisie in Acceptance Commitment Therapy (ACT), Relational Frame Theory (RFT) en Klinische Gedragsanalyse; in België en Nederland. Naast mijn werk als docent en supervisor  ben ik ook part-time werkzaam bij de afdeling pijn in de revalidatiekliniek Adelante te Hoensbroek (NL). Hier heb ik, binnen de multidisciplinaire groepsbehandeling, het ACT-model geïntroduceerd en samen met mijn teamleden vormgegeven. Momenteel school ik het team in de toepassing van de verbale functie analyse (VFA) en principes van RFT bij de chronische pijn populatie.

Ik ben onder supervisie bij dr. Yvonne Barnes-Holmes waar ik mijn vaardigheden in het integreren van RFT principes in mijn experiëntieel werk met ACT, verder aanscherp. Een sterke focus op de Verbale Functie Analyse (VFA) binnen het werken met ACT processen zorgt voor meer nauwkeurigheid en diepgang in het bevorderen en bestendigen van gedragsverandering bij mijn cliënten. Dit doet ik met een warme en compassievolle therapeutische houding.

Mijn vrije tijd besteed ik aan het beoefenen van traditioneel Kung Fu, lezen, koken, muziek en bovenal het leven vieren met mijn vriendin en haar zonen, onze eigen zoon, familie en vrienden.

Mijn verhaal van pijn

Ik ben zelf gekend met reuma sedert mijn 27e levensjaar (Psoriasis Artrites, Berchterew). Vele jaren heb ik geleefd met chronische pijn en ben ik in vele valkuilen gestapt vooraleer ik een weg had gevonden waar ik samen met mijn pijn kon leven. De laatse jaren ben ik gezegend door zeer goede medicatie (biologicals) en kan vooralsnog mijn leven voortzetten zonder noemenswaardige klachten. Tijdens deze periode kreeg ik door omstandigheden ook te maken met burn-out klachten. Met name angst en paniek maakt zich meester van mij. In beide gevallen merkte ik dat zowel het toepassen van mijn mindfulness ‘vaardigheden’ als ACT ‘vaardigheden’ mij niet echt hielpen om met mijn angsten om te gaan. Ik voelde me toendertijd echt hopeloos in iedere poging die ik deed om mij beter te voelen. Toen ik eindelijk uitgestreden was kon ik in contact komen met de ruimte van het ‘creatief hopeloos’ zijn. Er was eindelijk ruimte om echt stil te staan bij het compleet vastzitten in mijn leven en het proces aan te gaan van het meer te investeren in wie ik werkelijk wilde zijn.

 

Kort CV

Publications