Procesgerichte ACT cursus

Deze opleiding is voor een ieder die wil leren werken met ACT op een diepgaande ervaringsgerichte wijze, waar het toepassen van ACT interventies geleidt wordt door het proces van de cliënt en de therapeutische relatie.

Om op deze wijze te kunnen werken met ACT dien je zelf aan den lijve ervaren hoe het is om je eigen proces te doorlopen (je gaat de cliënt voor). De eerste 2 dagen wordt je uitgenodigd om stil te staan bij hoe jezelf in je leven staat op dit moment. Hoe je omgaat met je eigen worstelingen? Wat wil je liever niet ervaren? Hoe loop je jezelf in de weg om het leven te leiden dat je werkelijk wilt?

De 4 vervolgdagen ga je jezelf vaardigen in de rol van therapeut. Het gaat hierbij vooral om het proces dat jezelf hebt ondervonden te vertalen naar effectief therapeutisch handelen. Met je hoofd (vanuit kennis over de theorie, functies van gedrag-in-context, etc), een open hart (met mildheid voor jezelf en je client als mens) en je ogen open (bewust van je eigen gevoeligheden en worstelingen gericht leren interveniëren vanuit inzicht in het proces).

Deze opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met Dr. Yvonne Barnes Holmes & Dr. Ciara McEnteggart, Lieve Bruyninx en Marjolein Vleugel.

Voor Wie

Hulpverleners in de psychosociale zorg, minimum HBO niveau vooropleiding.

Programma

Dag 1 & 2: Zelf ACT ervaren.
Dag 3 -6: ACT als therapeut leren inzetten.

Data & Tijd

Data: Vrijdagen 10 en 17 september, 1, 15 en 29 oktober, en 12 november 2021.
Tijd: 10.00 – 17.00u.

Plaats

Carbon6, Kloosterweg 1, 6412 CN Heerlen

(Online als corona maatregelen dan relevant zijn).

Studie materiaal

  • Syllabus (incl. oefeningen en metaforen)
  • Acceptance and Commitment Therapy: An experiential approach to behavior change (2004) by Hayes, Strosahl & Wilson (zelf aan te schaffen).

Studiebelasting

6 uur per cursusdag (36 uur) + 8 uur per week lees en oefentijd (48 uur). Totaal 84 uur.

Voor leveringsvoorwaarden opleiding: klik hier.

PG ACT cursus

1.190,00

 

14 op voorraad

Categorie:

Beschrijving